1 100 ₴
Рефрактер цієї моделі не вимагає настроювання, має скляну лінзу та функцію АТС. Використовується професійними пасечниками, які виготовляють медове вино, у цьому процесі пасечникам просто необхідно знати точний склад продукту. Рефрактомометр для цукру дуже зручний і простий у використанні, з його допомогою ви оперативно, і головне точно, зможете визначити вміст цукру в продукті. Спочатку прилад був розроблений для застосування у сфері виноробства, але для визначення вмісту цукру в меді він так само чудово підійде.
Процес вимірювання цукру за допомогою рефрактомометра забирає мінімум часу, щоб заміри треба відкрити захисну пластину та нанести краплю медовухи, або вина, на призму. Вимірюючи вміст цукру безпосередньо в меді, треба простежити, щоб він мав однорідну консистенцію. Якщо мед має зацукровані грудки, треба розігріти мед на водяній лазні та остудити. Ця процедура зробить процес вимірювання максимально точним. Після нанесення продукту на призму, потрібно подивитися крізь окуляр,правивши його на світло. Шкала, яка буде видно на світлі, дасть змогу визначити склад цукру від 0 до 40% у продукті.
Прилад розроблений у такий спосіб, щоб автоматично компенсувати температуру його поверхні та досліджуваного продукту. Для цього температура продукту не має перевищувати 30 °C.
До комплекту входить піпетка для взяття проб і спеціальний чохол.