75 ₴
Перед відкачуванням меду бджолярі знімають забрус спеціальним пастковим ножем, валиком або виделкою і залишають на решітці для стікання з нього меду або дають бджолам для видалення залишків меду. Шпилька, що вийшла сухою, перетоплює в воску на віск або продає як особливий продукт. Забрус дає найбільш високоякісний віск.
Солодкувато-медовий на смак, під час пережовування маса розсипається на маленькі грудочки. Зазвичай, у забрусі віск відрізняється за складом від стільників.
До складу забрусу, крім воску, входить ще кілька компонентів, які роблять його дуже корисним для людини. Це прополіс — природний антибіотик, пилок — комплекс вітамінів, мед і лізоцим — фермент, який слугує захистом від бактерій і вірусів. Концентрація лізоциму в забрусі в 100 разів вища, ніж у меді.
Застосовується у разі:
Паковання: 100 г у пластиковій тарі.
Склад: забрус.
Виробник: Украина.