4 620 ₴
Призначення кремування — перероблення меду для зміни його фізичної структури або для виготовлення крем-меда.
Пристрій складається з 2 основних частин: ємність для меду (ведро) з краном для зливу продукту та мотор із приводом, який обертає міксер зі спеціальними лопатями.
Також до комплекту входить механічний таймер електроживлення, за допомогою якого можна повністю контролювати графік роботи цього обладнання.
Перед тим, як залити мед у ємність, його необхідно обов'язково нагріти до температури 25-28 °C. Мед має бути без твердих шматків у так званому кашоподібному стані
Підготовка до роботи та робота з пристроєм:
1. Наповніть відро медом. Мед має бути або свіжим, або розтопленим на 100% без найменших крупинок цукру! Закрийте відро кришкою.
2. Увімкніть кабель живлення мотора в реле времени.
3. На релі часу одне ділення відповідає 15 хвилинам. За допомогою видавлювання або витягування штирків (стержний) здійснюється настроювання часу. Налаштовується в такий спосіб. Три стрижні підняті, один опущений і так по всьому периметру, тобто 15 хвилин працює 45 відпочиває. (дивитися світлин No1). Переведіть реле часу в робоче положення за допомогою перемикання мінімикача. Перемикайте перемикач вліво на режим постійної роботи (символ «I»), увімкніть реле в розетку, на шнурі увімкне перемикач у робоче положення, після того як мотор запрацює, перемкніть перемикач у режим за таймером «символ годинника» (див. світлини No2)
Збивати мед потрібно до отримання рідкої консистенції, що тягнеться, схожої на згущене молоко.
Для прискорення процесу фахівці рекомендують додавати 2-3 ложки крем-меда або мед, що сідав. Зазвичай весь процес займає від 4 до 8 днів
Не допускайте сильного згущення меду, позаяк це може позначитися на роботі механізму перемішування.
Потрібно щодня (під час зупинки двигуна) відкривати кришку та перевіряти Ваш продукт на готовність.
Після закінчення процесу відразу розлийте готовий продукт у підготовлену тару та поставте в прохолодне місце (3-14 градусів) на термін від 3 до 4 днів для дозрівання.