260 ₴
Кислота являє собою білий кристалічний порошок. У природі трапляється в рослинах у формі безпосередньо кислоти або її солей, складних ефірів калію або кальцію. Інша назва — етандіова кислота, і навіть «цукрова сіль»
У щідливості щавлеву кислоту застосовують для оброблення міжрамкового простору ульєв. Це необхідно для позбавлення шкідників (клещ Варроа), дезінфекції, профілактики появи цвілі.
Використовується 2% розчин щавлевої кислоти.
Інструкції з приготування розчину:
Рецепт 1.
- вода тепла, кип'ячена — 1 л;
- порошок щавлевої кислоти — 20 г.
Витрата: 5-10 мл розчину на кожен міжрамковий простір. Періодичність оброблень: тричі навесні, з інтервалом через тиждень, а також восени, коли мед зібраний, а температура не нижча за +15 oC.
Рецепт 2.
- вода — 0,5 склянки;
- сахар – 100 г;
- щавлева кислота — 7 г.
Отриманим розчином одноразово обробляється міжрамковий простір із розрахунку 5 мл на весь улей.
Рецепт 3.
- попередньо приготований цукровий сироп 20%-ї концентрації;
— щавлева кислота до концентрації в 3,7%.
Пропонованим розчином оброблення лійок також відбувається одноразово.
Також щавлева кислота широко застосовується в побуті, у сільському господарстві, для пом'якшення води та інше.
Внимание! Ця щавлева кислота — технічна, тому не підлягає застосуванню в медичних і харчових цілях! Під час роботи з нею треба дотримуватися техніки безпеки, щавлева є однією з сильних органічних кислот, хоч і найпростіша з карбонових.
Країна-виробник: Іспанія.
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Вага | 1 кг |