39 ₴
Одним із продуктів перероблення насіння гірчиці є гірчичне борошно, яке отримують із живильного макухи.
Бджолоди використовують гірчичне борошно як замінник пилку, підживлюючи бджіл у весняний період, коли в природі немає білкового корму. Оскільки в цей час ще недостатньо тепло та немає рослин, у бджіл спостерігається брак білкового харчування, яке не можна замінити медом.
У борошно (сухому порошку) гірчиці міститься велика кількість вітамінів групи B, A, D, E, а також кальцій, магній, натрій, калій, фосфор і залізо. Калорійність гірчичного борошна становить 378 ккал на 100 грамів продукту: Білки — 40,1 г, Жири — 11,1 г, Вуглеводи — 29,5 г, Вода — 7,3 г.
Саме білок потрібен бджолам для вирощування розпліду. Гірчичне борошно дають бджолам ранньої весни, насипаючи в годівниці шаром 1 см.
У процесі виробництва не використовується хімічна обробка та не додаються консерванти.